Iznācis jaunais žurnāla Jūrnieks numurs 2024-3

Žurnāls Jūrnieks 2024-3

Par notikumiem Latvijā un pasaulē, par novitātēm nozarē lasīt Šeit . Šoreiz žurnālā detalizētāk lasiet par visu aktuālo pēdējo mēnešu laikā un sagaidāmajām aktualitātēm nākotnē.

Tāpat arī šajā numurā lasiet par notikumiem maija – jūnija mēnešos. Par novitātēm ostās, par konkursa “Enkurs” rezultātiem, atbildes uz dažādiem jautājumiem un kādas idejas ģenerē Latvijas jūrniecības savienība. Kā zemūdens iemītnieki rada un uztver skaņu un daudz ko citu.

Šī žurnāla centrālā tēma ir kuģošanas drošība un drošība. Drošība ir pirmajā vietā. EMSA nosaka aģentūras stratēģiskās prioritātes. Eiropes Padome ir apstiprinājusi pārskatīto ES jūras drošības stratēģiju un rīcības plānu, kuru mērķis ir risināt drošības problēmas jūrā. Šajā žurnālā Jūras spēku Krasta apsardzes dienests detalizēti dalās pieredzē un novērojumos par notiekošu uz ūdens.

Citus žurnāls Jūrnieks izdevumus var atrast LJS mājaslapā šeit: https://www.ljs.lv/zurnals-jurnieks/

Žurnāls Jūrnieks ir Latvijas Jūras administrācijas izdevums, kas iznāk 6 reizes gadā un vēsta par aktuālo jūrniecībā Latvijā un pasaulē. Žurnālu var lasīt arī Latvijas Jūras administrācijas mājaslapā: https://www.lja.lv/index.php/par-lja/izdevums-jurnieks