Iznācis jaunais žurnāla Jūrnieks numurs 2024-4

Žurnāls Jūrnieks 2024-4

Par notikumiem Latvijā un pasaulē, par novitātēm nozarē lasīt Šeit . Šoreiz žurnālā detalizētāk lasiet par visu aktuālo pēdējo mēnešu laikā un sagaidāmajām aktualitātēm nākotnē.

Jaunā žurnāla numura tēma ir “Kuģu īpašnieki un kuģu karogi”. Pasalē joprojām augstu vērtē Latvijas jūrniekus. Lielākajiem kuģniecības uzņēmumiem ir milzīga ietekme uz globālajām piegādes ķēdēm, savienojot ražotājus, izplatītājus un patērētājus visā pasaulē. Šis numurs ir bagāts ar TOP statistiku, tas informē par Lielāko kuģīpašnieku TOP 10, lielāko konteinerkuģu kompāniju TOP 10, Pasaules bagātāko kuģu īpašnieku TOP 10.

Vēl numurā lasiet aktuālitātēm piesātinātas intervijas, kādas iespējas paver 5G tehnoloģijas, kādas iespējas meklē Panamas kanāls, ar kādu paziņojumu 2024.gada aprīlī nāca klajā Francijas valdība, kāds ir Liepājas un Lībekas parakstītā sadarbības memoranda mērķis, kādas sankcijas draud prāmju operatoriem par jauno noteikumu pārkāpumiem, 36.lpp varat ielūkoties kā Ainažu jūrasskola nosvinēja 160. gadadienu un Ainažu jūrasskolas muzejs jau piecdesmit piekto.

Citus žurnāls Jūrnieks izdevumus var atrast LJS mājaslapā šeit: https://www.ljs.lv/zurnals-jurnieks/

Žurnāls Jūrnieks ir Latvijas Jūras administrācijas izdevums, kas iznāk 6 reizes gadā un vēsta par aktuālo jūrniecībā Latvijā un pasaulē. Žurnālu iespējams lasīt arī Latvijas Jūras administrācijas mājaslapā: https://www.lja.lv/index.php/par-lja/izdevums-jurnieks